Opskrift på Franskbrød

 

 

 


25 gram gær (½ pakke)
3 dl mælk (helst sødmælk)
25 gram smør
1 tsk salt
400 gram mel.

 

Tilberedning:


Smuldr gæret i en skål.
Opløs gæret med ca. ½ dl af mælken.
Smelt smørret i en lille gryde. Det skal ikke bruse for meget, og må slet ikke blive brunt. Hæld resten af mælken i gryden med det smeltede smør. Mælk og smør blandingen skulle gerne være lillefingervarm så. Bland alle ingredienser i skålen. Ælt i ca. 10 minutter. (jeg bruger maskine.)


Hævning:


Lad det hæve i ca. 30 minutter til dobbelt størrelse
Foring
Form brødet til en kugle ved at skubbe det ind i sig selv fra bunden af. Fortsæt til overfladen er stram. så lad det hvile i 10 minutter. Pres derefter brødet aflangt ved at folde det på midten, og løst klemme det sammen. Gør det en 3-5 gange og afslut med at klemme der hård sammen der hvor der er en fold. Rul brødet tyndt indtil det er lige så langt som bradepanden er bred. Ca. 30-40 cm.


Efterhævning:


Lad det hæve ca. 30 minutter mere.
Pensling
Pensel hele den synlige overflade med lidt mælk.


Bagning:


Bages ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft, eller 200 grader alm.