Opskrift Lissis teboller:

2 dl vand
1 æg
25 g gær
40 g sukker
1 tsk kardemomme
450 g hvedemel
3?4 tsk salt (fint)
50 g smør

PENSLING
vand
mælk

Tilberedning:

Bland vand og æg, og opløs gær og sukker heri. Tilsæt kardemomme og derefter hvedemelet lidt ad gangen, men hold ca. 50 gram af melet tilbage. Ælt dejen, og lad den hvile i ca. 10-15 minutter.

Kom dejen ud på bordet, og tilsæt smør og salt. Ælt det ind i dejen. Du skal være lidt tålmodig, for dejen er meget klistret de første minutter. Når dejen hænger sammen og er ensartet, kan du tilsætte det sidste mel.
Form dejen til boller, og lad dem hæve i 40-50 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader. Pensl bollerne med vand, og bag dem i ca. 12 minutter (afhængigt af ovnen), til de er gyldne på toppen. Pensl dem med mælk, når de kommer ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.

opbevarer:

Hvis du ikke skal spise dem med det samme, kan du med fordel komme dem i en tætlukket plastikpose.