Cheesecake med koldskål:

 

 

Bund:


Blend kammerjunkere i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt. Smelt smørret og blend det sammen med kammerjunkerne. Tryk massen godt sammen i bunden af en springform på 20-22 cm i diameter.

Creme:


Udblød husblassen i koldt vand. Riv citronskallen fint. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pres saften af en halv citron og kom det i en kasserolle. Kram vandet ud af husblassen og smelt den ved lav varme i citronsaften, til den lige akkurat smelter. Pisk flødeosten luftig med
en elpisker sammen med citronskal, vanilje og flormelis. Hæld kærnemælken i lidt ad gangen og pisk, til cremen er helt jævn. Hæld den lune citronhusblas i cremen. Hæld cremen på kammerjunkerbunden og lad den sætte sig ca. 2 timer i køleskabet.

Pynt:


Pisk fløden til skum og sprøjt flødeskum på toppen. Drys med fintrevet citronskal.