Lagkage med jordbær/tobleronemoussé:

 

 

Lagkagebunde:


3 Æggehvider piskes stive med 200 g sukker
3 Æggeblommer hældes i
170 g Kartoflemel og 1 1/2 tsk bagepulver sigtes til sidst i,
bagetid 200 grade 10-20 min
(hvis du vil have cacao i skal du have 45 g cacao i)



Hvid/lys Tobleronemoussé:


200 - 300 gr hvid toblerone hakket (Laver du en ganache skal du bruge lidt mere chokolade end til en creme)
½ l piskefløde
Hæld hakket toblerone i en skål, varm fløden op til kogepunktet, hæld over chokoladen. Lad stå i 5 minutter, rør rundt og lad den dampe lidt af.
Pak film ned over fløden så den dækker siderne af skålen så den ligger på overfladen af fløden, og danner et låg der forhindrer kondens. Det skal være tæt.

jordbærmosse:

 300 g jordbær (fra frost, optøede)
 4 blade husblas
 ¾ dl vand
 1 dl sukker
 2½ dl piskefløde

Blend bærrene i en blender/ foodprocessor. Læg husblassen i blød i en skål med rigeligt koldt vand i 5 minutter.
Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en gryde, og tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i sukkerlagen. Lad husblasblandingen køle lidt af, og rør den derefter i jordbærpureen.
Pisk fløden til let skum, og vend den hurtigt i den afkølede jordbærpuré.
Fordel jordbærmoussen over lagkagebunde og stild den i køleskabet til næste dag.