Opskriften her giver 1,5 kilo smørcreme.

850 gr flormelis
450 gr veg. fedt / palmin – rumtemperatur
180 gr usaltet smør – rumtemperatur
1½ tsk vanille extrakt (klar)
0,6 dl vand

  

Bland sukker, palmin, smør og vanilje i en røremaski
og mix i ca 3 minutter med rørespade på lav-medium hastighed,
eller til alle klumper er rørt ud.
Mens maskinen kører tilsættes vandet i en tynd stråle
og der mixes til smørcremen er helt glat og fin.
Jo mere du mixer cremen, jo mere hvid bliver den.
Smørcremen er meget sød, og måske en kende for sød til min smag,
så jeg tilsætter en knivspids salt for at tage toppen af det søde,
men det er ikke en del af den oprindelige opskrift.
Smørcremen opbevares på køl og kan holde sig i op til 2 uger.
Da der ikke er så meget smør i den er smagen lidt neutral, men meget sød.
Skal du bruge en farvet smørcrem,
at du får stærkere og klarere farver ved at indfarve smørcremen et par dage
før du skal bruge den. F.eks. kan det være svært at få en stærk sort eller rød,
men farven bliver dybere og dybere hvis smørcremen får lov at hvile sig et par dage.
Du kan også tilsætte smag til smørcremen, eller som nævnt bruge den som fyld i kager.