Vaniljekage

 

 

 

Ingredienser – 1 kage i en form på 25 x 35 cm.


5 æg
250 g. rørsukker
korn af 2 gode vaniljestænger
200 g. yoghurt naturel
150 g. smør
300 g. hvedemel
2½ tsk. bagepulver

 

Tilberedning:

Start med at smelte smørret, så det kan køle lidt ned, inden det skal bruges.

Kom æg, sukker og vaniljekorn i skålen til røremaskinen. Sæt piskeindsatsen i, og pisk blandingen i 10 minutter på max hastighed. Du kan også bruge elpisker til det.

Kom yoghurt og smeltet smør i en lille skål, og pisk det sammen med et piskeris.

Bland mel med bagepulver.

Sæt hastigheden på røremaskinen ned på minimum, og rør melblandingen i dejen skiftevis med smør/yoghurt blandingen ad 3-4 gange. Det skal gå lidt tjept, så dejen ikke bliver rørt for længe. Hvis du ikke er så fortrolig med den metode, kan du vende tingene i dejen med en dejskraber.

Hæld dejen i en form på 25 x 35 cm. beklædt med bagepapir.

du kan med god fordel komme frugt i den 

Bag kagen i en 175 grader varm ovn ved almindelig ovn i 25-30 minutter.

Lad kagen køle af i formen på en rist.